2013.08.29.
13:51

Írta: red.white.devil

Szerbia - Horvátország: stop tábla a horvát szurkolóknak!

Most már hivatalos a hír, a Szerb Labdarugó Szövetség részéről, hogy horvát szurkólók nem utazhatnak ki a Belgrádi VB selejtező meccsre. Crvena Zvezda stadionba tilos lesz bevinni politikai tartalmú üzeneteket illetve maszkokat.

granica carina.jpg 

Ezen kívül a FIFA  erre a meccsre választott ki különleges megfigyelőt, Kristof Bauman személyében. 
Ami a biztonsági intézkedéseket illeti a SZLSZ a rendőrséggel és Crvena Zvezda illetékeseivel egyztetett és üzent a szurkolóknak hogy nagyon szigorú ellenőrzések és motozás mellett lehet csak bejutni a Marakanaba.

Két szövetség már korábban megegyezett abban, hogy vendégszúrkolók nem utazhatan ki a meccsekre. Így szerb szurkolók sem voltak a zágrábbi "Maksimir"-ban, de horvát szurkolók sem jöhetnek Szerbiába.

Marakana match.jpg

Az eddigi megszokott intézkedések mellet, ki van hangsúlyozva az is, hogy tilos a stadionba bevinni bármilyen rasszistra, szélső, politikai anyagot, amely utal az erőszakra.

Nem lesz lehetőség bevini zászlókat és transzparenseket, melyek hosszabbak 2 méternél. 

Tekintettel arra, hogy a szerb polgárok és közvélemény egyre jobban követeli Tomislav Karadzic (Szerb Labdarugó Szövetség elnöke) távozását és hogy a szerb válogatott Mihajlovic alatt, a FIFA ranglistán már az Albánok mögött van, nagyon nehéz elképzelni azt, hogy incidensek nélkül fog lezajlani a meccs. Arról nem is beszélve, milyen politikai viszonyok tükrözték a két ország egymás közötti kapcsolatát, az elmúl 25 évben. Szeptember 6. egyre közelebb van.

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci horvátország szerbia labdarúgás 2014 szurkolók Brazília VB

A bejegyzés trackback címe:

https://sportmaniac.blog.hu/api/trackback/id/tr435483351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása