2013.02.24.
13:30

Írta: red.white.devil

Amikor a futballőrület túllép minden határon

A földkerekségen kevés olyan sportág létezik ahol a pályán és azon kívül ekkora figyelem kíséri a két együttes összecsapását, mint  a Magyarországgal határos két állam labdarúgó válogatottját. Pontosan a horvát-szerb rivalizálásról írok nektek és a továbbiakban erről ejtenék pár szót.

 Amikor ez a két válogatott találkozott az elmúlt években mindig is különös figyelem kísérte és ezek az összecsapások nem olyanok voltak, mint a többi.
 Március 22. egyre közelebb van, Zágráb már felbolydulni látszik és lassan minden készen áll arra, hogy a várva várt horvát-szerb labdarúgó csata elkezdődjön.

170989_48608369_kvalifikacije-svetsko-prvenstvo-2014-brazil-zagreb-hrvatska-srbija-22-3-2013.jpg

A két válogatott csapat, a brazíliai világbajnokság selejtező mérkőzése keretén belül fog összecsapni. A 35 ezer férőhelyes Maksimir stadion, nagyon kicsinek bizonyult erre az eseményre. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy nemrég a horvát szurkolók órák alatt elkapkodták a jegyeket. Nagyon sokan jegy nélkül maradtak, azok is, akik a pénztár megnyitása előtt éjszakáztak a helyszínen és kártyázással illetve iszogatással töltötték az éjszakát.névtelen.JPG

index.jpg     Nagy sorok kígyóztak a pénztár előtt. Mindenki akarta a jegyet a horvát - szerb meccsre, volt aki ott éjszakázott

A szerb és horvát szövetség között, közös megállapodás született arról, hogy a vendégszurkolók nem látogathatják meg ezt a presztízs mérkőzést. Annak ellenére, hogy a szerb drukkereknél ez unszimpátiát váltott ki, ez a döntés biztos ésszerű, ismerve milyen viszonyt ápol a két ország tábora egymás iránt és hogy az egész város közbiztonsága veszélybe kerülhetett volna. A szerb szurkolóknak így szeptember 6.-áig várniuk kell, hogy a Belgrádi Marakana stadionban viszontlássák ezt az összecsapást VB selejtező visszavágó mérkőzés keretén belül.

A drága jegyek sem jelentettek gátat, hogy gyorsan megvásárolják őket. A Maksimir déli és északi szektorába 50, 60 és 70 kunába kerültek a jegyek (forintba átszámítva 1800 – 2200 - 2500). Aki viszont jobb körülményeket szeretett volna magának biztosítani, az a keleti illetve a nyugati szektorért 120 és 150 kunát kellett, hogy kifizessen (magyar valutára átszámítva 4400 ft és 5500 ft).
Annak ellenére, hogy a jegyek a déli és az északi szektorra  névre szólnak, nem jelentett akadányt, hogy az interneten már páran egy igazi kis vagyonért értékesítsék azokat.
Pár horvát szurkoló arra az 1999. évre is visszaemlékezett, amikor szintén ekkora volt az őrület a jegyekért. Kitalálják ki volt akkor a Horvát válogatott ellenfele? Szerbia (elődje nevén szerepelt – SR Jugoslavija).

     Szerb szurkolók nem utazhatnak Zágrábba       

Tehát minden jel arra utal, hogy a szerb válogatott játékosait és stábját, Mihajlovic szövetségi kapitánnyal együtt, nagyon „meleg” fogadtatásban fogják részesíteni a horvát szurkolók a Maksimir stadionban. Bizonyosan Belgrád és Szerbia is várja már a szeptember

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball selejtező labdarúgás jegy jegyek Szerbia Brazília Horvátország Zágráb Vilgbajnokság Maksimir

A bejegyzés trackback címe:

https://sportmaniac.blog.hu/api/trackback/id/tr15100633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása